De Spijlbus

De spijlbus is in 1967 van de productieband afgerold in de Volkswagenfabriek in Hannover. Na de productie is deze in België geïmporteerd door D’Ieteren en vervolgens geleverd aan de Belgische politie. Medio jaren 90 is de bus verhuisd naar Nederland en heeft ca. 10 jaar stilgestaan, wachtend op een restauratie. Die restauratie is pas in 2005 écht begonnen toen er een nieuwe eigenaar voor de bus kwam.

De spijlbus is in zijn geheel gerestaureerd en bevindt zich in concoursstaat (winnaar van meerdere grote internationale shows). De bus is voorzien van een groot schuifdak van ca. 1,00 x 1,80 meter. Deze kan bij mooi weer uiteraard open wat prachtige foto’s op kan leveren. Het interieur bestaat uit één bestuurdersstoel en een tweezits bank voorin. Achterin staan een driepersoonsbank en een eenpersoonsstoel. Deze laatste staat tegen de rijrichting in. Een eventuele lange bruidsjurk is dus geen probleem, hiervoor is voldoende ruimte. Tussen de bank en het stoeltje is een (uitneembaar) tafeltje gemonteerd.

 

De spijlbus is verder voorzien van een 170pk sterke Porsche motor, versnellingsbak en remmen waarvan alle onderdelen nieuw of gereviseerd zijn. Zo is veiligheid en betrouwbaarheid ook verzekerd. Vanwege de staat en de aanpassingen wordt de bus alleen met chauffeur verhuurd. Ook verzekeringstechnisch is het niet mogelijk om zelf te rijden. Maar laten we eerlijk zijn, op zo’n mooie dag wil je toch gereden worden?

error: Content is protected !!